top of page

'De gele kaart van Neeskens' verschijnt maart 2023

Updated: Jan 18, 2023

Op 23 maart 2023 verschijnt De gele kaart van Neeskens bij Vesper Publishing. In het boek beschrijft sporthistoricus Jurryt van de Vooren 111 primeurs uit het Nederlandse voetbal. Je kunt nu al gratis door een paar hoofdstukken bladeren.
Van de eerste voetbalwedstrijd (1854) via de eerste schaarbeweging (1932) tot de eerste voetbalster op de cover van VI (2017): in De gele kaart van Neeskens beschrijft sporthistoricus Jurryt van de Vooren meer dan 100 primeurs uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal.


Wanneer speelde Oranje voor het eerst in het oranje? Wat was het eerste voetbalstadion in Madurodam? En wat was de eerste Surinaamse kampioen in een Nederlandse competitie? Je leest het allemaal in De gele kaart van Neeskens, dat op 23 maart 2023 verschijnt.


Benieuwd geworden naar het boek? Je kunt hier door 11 hoofdstukken bladeren. Abonnees van De Sportwereld hebben een papieren versie van dit vooruitboekje voor Kerst cadeau gekregen.Voor vragen over het boek: stuur uitgever Jonathan Ursem een mailtje of leg contact via de website van Vesper Publishing.

57 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page