top of page

KLM-piloot schrijft boek over fataal vliegongeluk zoon: 'Nooit meer vliegen'

Updated: Mar 4

Amsterdam, 22 februari | Op 21 maart verschijnt Nooit meer vliegen: hoe een vliegtuigongeluk de droom van een vader en zoon verwoest bij Vesper Publishing. Het is geschreven door Erik Westenberg, een voormalig KLM-piloot wiens zoon Lucas om het leven kwam tijden een examenvlucht in Amerika. Lucas’ verhaal is bekend van het BNNVARA-programma Break Free.“Het geluk is niet aan mijn zijde.” Op 13 september 2012 krijgt toenmalig KLM-gezagvoerder Erik Westenberg een whatsappbericht van zijn 19-jarige zoon Lucas, die op het punt staat een belangrijke examenvlucht te maken. Lucas wil net als zijn vader piloot worden, schrijft zich in aan de KLM Flight Academy en verhuist voor het praktijkgedeelte van zijn opleiding naar Phoenix, Arizona.


Het appje blijkt het laatste contact dat vader Erik en moeder Petra met hun zoon hebben. Later die dag stapt Lucas in het sportvliegtuig, wetende dat hij een uitzonderlijk moeilijke opdracht heeft gekregen. Hij is er niet gerust op. Wanneer hij een canyon in moet vliegen, blijkt waarom: een combinatie van gevaren maakt de kloof onveilig om doorheen te vliegen. Het vliegtuig crasht en Lucas komt om het leven, samen met een instructeur en de examinator.

 

Nooit meer vliegen is het waargebeurde verhaal van een vader en zoon met een gedeelde droom: samen vliegen. Het beschrijft hoe een warm en liefdevol gezin, verscheurd door het plotselinge verlies, gedwongen wordt een weg te zoeken in de nieuwe wereld zonder Lucas. Het is ook het verhaal van Eriks strijd om de veiligheidscultuur op de vliegschool op orde te krijgen, want wat Lucas is overkomen, mag nooit meer gebeuren. Zelfs al kost het Erik zijn droombaan als gezagvoerder.

 

Voor een interviewverzoek, leesexemplaar of andere vragen: stuur uitgever Jonathan Ursem een mailtje, of neem contact op via de website van Vesper Publishing.

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page