top of page

Tweede druk voor 'MBO? Dan zul je wel dom zijn!'

Amsterdam, 23 oktober 2023 | Het boek MBO? Dan zul je wel dom zijn! is vanaf vandaag als tweede druk verkrijgbaar. In deze ode aan het mbo, door Rachel Stolk en Hugo Verkley, worden 27 mbo-studenten geportretteerd.‘Doe je maar mbo? Dan zul je wel dom zijn!’ Of ‘Zorg je ervoor dat je ook nog een hbo-diploma haalt?’ Mbo-studenten krijgen in hun omgeving vaak te maken met dit soort opmerkingen. Ook op andere plekken in de samenleving lopen ze aan tegen een onderwaardering van hun opleidingsniveau. Niet welkom op een stageplek, of wel welkom maar enkel voor de vervelende klusjes.

Mbo’ers voelen zich vaak onderschat en ongezien, terwijl ons land ruim een half miljoen mbo-studenten telt. Ruim zestig procent van alle Nederlanders tussen de 15 en 75 jaar is in het bezit van maximaal een mbo-diploma. De maatschappij wordt draaiende gehouden door mbo’ers; waar zouden we zijn zonder de kapper of de kok, de bakker of de bloemist?

In MBO? Dan zul je wel dom zijn! komen mbo-studenten aan het woord. Wie zijn zij? Wat heeft het mbo-onderwijs hen gebracht? Wat zijn hun dromen en ambities? Dit boek geeft ze een gezicht. Het boek is geschreven door Rachel Stolk en Hugo Verkley, beiden journalist en docent in het mbo. Zij hopen dat mbo-studenten meer waardering krijgen voor hun onmisbare plek in de maatschappij.

 

Neem voor meer informatie contact op met uitgever Jonathan Ursem, per mail of via de website van Vesper Publishing.

9 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page