top of page

Vesper viert 80ste verjaardag Maarten van Rossem met boek 'VAN ROSSEM'

Updated: Jun 22, 2023

Amsterdam, 22 juni 2023 | Op 28 september verschijnt VAN ROSSEM: het onwaarschijnlijke succes van mediapersoonlijkheid Maarten van Rossem bij Vesper Publishing. In het boek analyseert Maarten van Rossem zijn opkomst en jarenlange rol als deskundige in de media, in gesprek met auteur Laurens Bluekens. VAN ROSSEM verschijnt ter gelegenheid van Maartens 80ste verjaardag en is vanaf vandaag vooruit te bestellen.


Maarten van Rossem (1943) is al decennialang niet uit de media weg te slaan. Hij schuift aan bij talkshows, is het enige jurylid van De Slimste Mens, maakt tv-programma’s, heeft met de Maarten! zijn eigen tijdschrift, geeft lezingen, schrijft boeken, was columnist bij verschillende (dag)bladen en heeft een veelbeluisterde podcast.


De media binnengekomen als historicus en Amerikadeskundige, schroomt hij niet om zijn licht te laten schijnen over allerlei onderwerpen. Of het nu gaat om Donald Trump, het coronabeleid, mannenmode, de oorlog in Oekraïne of het neoliberalisme; Maarten heeft overal een mening over, en iedereen heeft wel een mening over hem. Er doen dan ook heel wat vooroordelen over hem de ronde. Maarten is een chagrijn, denkt alles beter te weten, doet alles om de aandacht te trekken en speelt een typetje, om er een paar te noemen.


Aan de hand van gesprekken met journalist Laurens Bluekens reflecteert Maarten op zijn rol in de media. Hoe kijkt hij terug op zijn doorbraak? Waarom zijn er toch altijd relletjes rondom zijn persoon? Hoe deskundig vindt hij zichzelf eigenlijk? En: is hij bang voor de dood, nu hij hoogbejaard is? Dit en meer in Maartens meest openhartige karakterschets ooit.


Verkoopinformatie

- Auteur: Laurens Bluekens

- ISBN 9789083272085

- Paperback, €22,95

- Verschijningsdatum: 28 september 2023

Over de auteur

Laurens Bluekens (1987) is historicus en freelance journalist. Hij bedenkt en schrijft verhalen voor VPRO Gids, Historisch Nieuwsblad, Trouw, Nieuwe Revu en HP/De Tijd, en maakt opiniepanels voor Metronieuws. Sinds 2015 werkt hij samen met Maarten, waaronder enige tijd als coördinator van de Maarten!. Voor VAN ROSSEM sprak Laurens zo’n 30 uur met Maarten. Voor meer informatie en artikelen, zie www.laurensbluekens.com.

 

Voor meer informatie, neem contact op met uitgever Jonathan Ursem, via 06-21350183 of jonathan@vesperpublishing.nl. Download hier de cover, hier de coverfoto en hier de auteursfoto.

15 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page