top of page

Maarten wordt 80: 'VAN ROSSEM' nu overal te koop

Amsterdam, 28 september 2023 | Het nu al veelbesproken VAN ROSSEM is vandaag verschenen. In het biografische boek analyseert Maarten van Rossem de media, inclusief zijn eigen rol daarin, in gesprek met auteur Laurens Bluekens.

‘Ik zou niet weten waarom je een biografie over mij zou moeten lezen, naar mijn idee heb ik een betrekkelijk saai leven geleid’ – Maarten van Rossem


Maarten van Rossem (1943) is al decennialang een opvallende verschijning in de media. Hij schuift aan bij talkshows, is het enige jurylid van De Slimste Mens, maakt tv-programma’s, heeft met de Maarten! zijn eigen tijdschrift, geeft lezingen, schrijft boeken, was columnist bij verschillende (dag)bladen en heeft een veelbeluisterde podcast.


Nederlands bekendste historicus heeft over alles en iedereen een mening. Of het nu gaat om Donald Trump, het populisme, de oorlog in Oekraïne of Vandaag Inside: Maarten vindt er wat van, en iedereen heeft een mening over Maarten. Chagrijn, aandachtstrekker, typetje: het zijn nog maar de meest nette vooroordelen die er over hem bestaan.


Aan de hand van gesprekken met journalist Laurens Bluekens reflecteert Maarten op zijn rol in de media. Hoe verliep zijn transitie van Amerikadeskundige naar alwetend commentator? Hoe deskundig vindt hij zichzelf eigenlijk? En: is hij bang voor de dood, nu hij hoogbejaard is? Dit en meer in VAN ROSSEM, Maartens meest openhartige karakterschets ooit.


‘Maarten is een televisiespits die prachtig kan inschieten’ – Philip Freriks

‘Maartens knorrigheid is een permanente provocatie van het gladde verhaal’ – Geert Mak


Over de auteur

Laurens Bluekens (1987) is historicus en freelance journalist. Hij schrijft verhalen voor VPRO Gids, Historisch Nieuwsblad, Trouw, Nieuwe Revu en HP/De Tijd, en maakt opiniepanels voor Metronieuws. Sinds 2015 werkt hij samen met Maarten, waaronder enige tijd als coördinator van de Maarten!.

 

Voor meer informatie, een interviewverzoek of het aanvragen van een recensie-exemplaar: stuur uitgever Jonathan Ursem een mailtje of neem contact op via de website van Vesper Publishing.

5 views0 comments

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page