top of page

'Nooit meer vliegen' gepresenteerd in Humberto

Amsterdam, 21 maart 2024 | Vandaag verschijnt Nooit meer vliegen van voormalig KLM-piloot Erik Westenberg bij Vesper Publishing. Gisteravond is het boek gepresenteerd in het tv-programma Humberto op RTL4.Nooit meer vliegen vertelt het waargebeurde, aangrijpende verhaal van piloot in opleiding Lucas Westenberg, die in september 2012 tijdens een examenvlucht in Arizona neerstortte en overleed. Het verhaal is bekend van het programma Break Free, dat in 2018 een uitzending aan Lucas wijdde.


“Het geluk is niet aan mijn zijde.” Op 13 september 2012 krijgt toenmalig KLM-gezagvoerder Erik Westenberg een whatsappbericht van zijn 19-jarige zoon Lucas, die op het punt staat een belangrijke examenvlucht te maken. Lucas wil net als zijn vader piloot worden, schrijft zich in aan de KLM Flight Academy en verhuist voor het praktijkgedeelte van zijn opleiding naar Phoenix, Arizona.

 

Het appje blijkt het laatste contact dat vader Erik en moeder Petra met hun zoon hebben. Later die dag stapt Lucas in het sportvliegtuig, wetende dat hij een uitzonderlijk moeilijke opdracht heeft gekregen. Hij is er niet gerust op. Wanneer hij een canyon in moet vliegen, blijkt waarom: een combinatie van gevaren maakt de kloof onveilig om doorheen te vliegen. Het vliegtuig crasht en Lucas komt om het leven, samen met een instructeur en de examinator.

 

Nooit meer vliegen is het waargebeurde verhaal van een vader en zoon met een gedeelde droom: samen vliegen. Het beschrijft hoe een warm en liefdevol gezin, verscheurd door het plotselinge verlies, gedwongen wordt een weg te zoeken in de nieuwe wereld zonder Lucas. Het is ook het verhaal van Eriks strijd om de veiligheidscultuur op de vliegschool op orde te krijgen, want wat Lucas is overkomen, mag nooit meer gebeuren. Zelfs al kost het Erik zijn droombaan als gezagvoerder.


Nooit meer vliegen: hoe een vliegtuigongeluk de droom van een vader en zoon verwoest is vanaf vandaag voor €22,95 te koop in de boekwinkel en in de webshop van Vesper Publishing.

 

Voor een leesexemplaar, interviewverzoek of andere vragen: stuur uitgever Jonathan Ursem een mailtje of leg contact via de website van Vesper Publishing.

20 views0 comments

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page