top of page

'Sam en het niet-leuke geheim' wordt het tweede boek van Vesper Kids

Amsterdam, 2 februari 2023 | Op 20 april verschijnt Sam en het niet-leuke geheim bij Vesper Kids. Het is een heel bijzonder voorleesboek, gemaakt door twee zedenrechercheurs, dat bedoeld is om kinderen over hun geheimen te leren praten.



Sam lacht wel, maar hij voel zich niet zo blij. Dat komt omdat hij een geheim heeft, een niet-leuk geheim. Niemand weet dat hij een geheim heeft. Hij zou het wel aan iemand willen vertellen, maar dat durft hij niet. Sam probeert op allerlei manieren van zijn geheim af te komen, maar niets lijkt te helpen… Tot hij iemand vindt om zijn geheim mee te delen.



Pieter Melsen (1985) en Wouter Vaessen (1980) werken als zedenrechercheur bij de politie. Ze zijn gespecialiseerd in het verhoren van jonge kinderen en mensen met een verstandelijke beperking of cognitieve functiestoornis. Op basis van hun ervaringen maakten zij dit boek, dat zich niet op een specifiek niet-leuk geheim richt maar toepasbaar is op ieder kind. ‘Met dit boek willen we kinderen laten inzien dat ze een niet-leuk geheim kunnen vertellen aan iemand die ze vertrouwen, en dat het wegstoppen ervan geen oplossing is.’



‘Alle kinderen hebben weleens een geheim, maar wat als je je daardoor heel naar voelt? Sam laat zien wat kleine kinderen met hun grote geheimen kunnen doen. Eindelijk een kinderboek waarin wordt voorgedaan hoe je als kind van je geheim afkomt!’

– Dr. Iva Bicanic, klinisch psycholoog

 

Voor meer informatie, stuur uitgever Jonathan Ursem een mailtje, of neem contact op via de website van Vesper Publishing. Het boek heeft een eigen website: www.kinderboeksam.nl.

63 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page