top of page

Tweede druk en e-book voor 'Van de straat'

Amsterdam, 14 maart 2024 | Vandaag verschijnt de tweede druk van Van de straat, dat vanaf nu ook als e-book verkrijgbaar is. In het boek beschrijft journalist Hugo Verkley het levensverhaal van de Marokkaanse straatcrimineel Mohamed Hedi.Lange tijd kent het leven van Mohamed Hedi (1992) twee zekerheden: of hij is bezig met drugs dealen en het plegen van overvallen, of hij zit in de gevangenis. Van school komt weinig terecht, en hoewel hij goed kan voetballen leveren periodes in de jeugd bij FC Utrecht en PSV niets op.

In de criminaliteit is hij wél succesvol. Als hij voor de zoveelste keer wordt opgepakt, beseft hij dat hij de misdaad de rug moet toekeren. Een lange weg volgt, maar hij slaagt; tegenwoordig helpt hij jonge delinquenten op het rechte pad te krijgen. Maar de straat blijft lonken.

 

Waarom belanden jongens met een Marokkaanse migratieachtergrond eerder in de criminaliteit dan leeftijdsgenoten van Nederlandse komaf? Hoe kan dit worden voorkomen? Van de straat is een waargebeurd en inspirerend verhaal over armoede, ongelijkheid, verleiding en zingeving.

 

‘Dit is een hoopvol verhaal over een Utrechtse jongeman die heeft laten zien dat het mogelijk is de criminaliteit te verlaten en een positieve bijdrage te leveren aan onze samenleving. Ik heb Mohamed verschillende keren ontmoet, zijn kracht als rolmodel voor jongeren is van onschatbare waarde.’ - Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht


De tweede druk (paperback) is voor €22,95 te koop in de boekwinkel en in de webshop van Vesper. Het e-book is verkrijgbaar voor €12,95, in onze webshop en via de gebruikelijke platforms.

 

Voor meer informatie: stuur uitgever Jonathan Ursem een mailtje of leg contact via de website van Vesper Publishing.

9 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page