top of page

'Sam en het niet-leuke geheim' is Kinderboek van de Maand!

Amsterdam, 2 augustus 2023 | Libris heeft Sam en het niet-leuke geheim uitgeroepen tot Kinderboek van de Maand augustus. "Een waardevol prentenboek dat zeer nuttig is als je met jonge kinderen te maken hebt."


"Een prentenboek kan een zeer handig middel zijn om met kinderen in gesprek te gaan," zegt Libris. "Vooral bij moeilijke onderwerpen, zoals de dood of emoties, kan zo’n kort verhaal met plaatjes een perfecte inleiding zijn. Ook de volwassene zelf heeft er baat bij, want als begeleider wordt je soms geacht een volleerde psycholoog te zijn. Een goed uitgewerkt prentenboek kan daarom ook voor de grote lezer zeer leerzaam zijn."


"Sam en het niet-leuke geheim gaat over een enorm belangrijk onderwerp. Soms lopen kinderen rond met een groot geheim, dat ze niet kunnen delen met anderen. Een geheim dat zoveel invloed heeft, dat het kind daar onder lijdt. In veel gevallen kun je iets vermoeden bij grote gedragsveranderingen, maar soms zul je enorm je best moeten doen om iets te herkennen."


"Dit prentenboek is een handig middel om kind en volwassene te helpen bij het uitzoeken van een eventueel probleem. De belangrijkste boodschap naar het kind toe is, dat het goed is om een probleem te delen en dat het niet bang hoeft te zijn om de liefde van de ouder kwijt te raken."


"De meeste volwassenen zullen dit soort boeken pas zoeken wanneer het probleem merkbaar is, maar in dit geval kan het ook preventief werken. Leer een kind, dat het altijd naar je toe kan komen wanneer er iets is. Het boek kan ook een onverwacht handvat zijn wanneer er niets lijkt te spelen, een hulpmiddel om zeker te zijn dat er niks aan de hand is."


Sam en het niet-leuke geheim is gemaakt door zedenrechercheurs Pieter Melsen en Wouter Vaessen. Het prentenboek is in april 2023 verschenen bij Vesper Kids, en was in juni het bestverkochte kinderboek van Nederland. Het boek is te koop voor €19,95, o.a. in onze webshop.

 

Voor meer informatie over Sam en het niet-leuke geheim: stuur uitgever Jonathan Ursem een mailtje, of neem contact op via de website van Vesper Publishing.

17 views0 comments

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page