top of page

Vijfde druk voor 'Sam en het niet-leuke geheim'

Amsterdam, 7 november 2023 | Vanaf vandaag is de vijfde druk van Sam en het niet-leuke geheim verkrijgbaar. Het prentenboek van zedenrechercheurs Pieter Melsen en Wouter Vaessen, uitgegeven door Vesper Kids, is sinds de verschijning in april een enorm verkoopsucces.


Sam lacht, maar hij is niet blij. Dat komt omdat hij een geheim heeft, een niet-leuk geheim. Niemand weet dat hij het heeft. Hij zou het wel aan iemand willen vertellen, maar dat durft hij niet. Sam probeert op allerlei manieren van zijn geheim af te komen, maar niets lijkt te helpen… Tot hij iemand vindt om zijn geheim mee te delen.


Pieter Melsen (1985) en Wouter Vaessen (1980) werken als zedenrechercheur bij de politie. Ze zijn gespecialiseerd in het verhoren van jonge kinderen en mensen met een verstandelijke beperking of cognitieve functiestoornis. Op basis van hun ervaringen maakten zij dit boek, dat zich niet op een specifiek niet-leuk geheim richt maar toepasbaar is op ieder kind. ‘Met dit boek willen we kinderen laten inzien dat ze een niet-leuk geheim kunnen vertellen aan iemand die ze vertrouwen, en dat het wegstoppen ervan geen oplossing is.’


Sam en het niet-leuke geheim was binnen een dag uitverkocht. In april was het even het bestverkochte prentenboek van het land, in juni zelfs het bestverkochte kinderboek algemeen. In augustus is Sam door Libris uitgeroepen tot Kinderboek van de Maand.

 

Voor meer informatie over Sam en het niet-leuke geheim: neem contact op met uitgever Jonathan Ursem, per mail of via de website van Vesper Publishing.

10 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page